Project kijkwoning

Kijkwoning
nieuwbouw
interieur

ATRIUMWONING - kijkwoning

Open- en geborgenheid kunnen perfect in één woonconcept verenigd worden, zo blijkt uit de atriumwoning.
Vanaf de straat kan je nauwelijks inschatten op welke manier deze hedendaagse woning zich met haar oriëntatie heeft verzoend. Immers, wat op het eerste gezicht als een euvel zou worden beschouwd, werd door middel van een atrium omgebogen tot een grote troef. De woning richt zich nu immers optimaal naar het zuid-westen dankzij het open gelaten bouwvolume van het atrium.

Dat het atrium mét zwembad van de straat is afgeschermd door een blinde muur, genereert tegelijk privacy en maximaal invallend daglicht in de volledige woning.Het bouwterrein werd maximaal benut met een minimale én onderhoudsvriendelijke groene gordel omheen het huis.

Twee bouwvolumes sluiten op elkaar aan als twee blokkendozen. Het ene volume schakelt achtereenvolgens hal, zitplaats met haard, trapvolume met ingewerkte bibliotheek aaneen om te eindigen in een zithoek. Haaks op deze zithoek staat het andere woonvolume met leefkeuken, achtergelegen bijkeuken en garage. Op het eerste niveau bevinden zich ruimbemeten slaapkamers, badkamer en een dressing.

Dat dit architectuurconcept maximaal het bouwterrein weet te benutten én zowel privacy als wooncomfort maximaliseert, zorgt voor een ongekende weelde. Overal valt hier het daglicht rijkelijk binnen en net dàt is een bijzondere vorm van luxe. De ultieme harmonie van exterieur en interieur, van natuurlijke materialen en ruimtes dragen zo bij tot kwaliteit en zuiverheid en rust.
Tijdloos wonen met een ziel.